Zwangerschap (bijgewerkt 20-08-2011)

Start Omhoog Elvis Zwangerschap puppen dagboek Moos Djazz Bram Saar Chic Munyo Dusty Kato

8 juni 2011 is onze Layla loops geworden , dus een spannende tijd gaat beginnen. Wij zullen u zoveel mogelijk op de hoogte houden.

15 juni 2011 gaan we voor de eerste keer progesteron prikken. De progesteron waarde is 3.8

Doel van de progesteronbepaling: bepalen wanneer de hond ovuleert(eisprong) en daarmee wordt het juiste moment van dekken bepaald.

De progesteron waarde is 2.

18 juni 2011 gaan we voor de tweede keer progesteron prikken.

21 juni 2011  Een echte liefdesromance was het in Goirle.

Layla en Elvis waren zo verliefd dat het allemaal vanzelf ging. Het afscheid echter was moeilijk, Layla wilde niet naar huis en Elvis hebben we weer uit de auto moeten halen. Helaas voor hun wonen we niet zo heel dicht bij elkaar.

 

 

 

 

 

 

Zowel Layla als Elvis hebben menig uitmuntend gehaald op een CAC show en zijn getest op heupdysplasie en Hd-vrij bevonden.   

tevens is van beiden het DNA profiel vastgelegd.

Layla weeg nu  22.3 kilo.

11 juli 2011

Layla voelt zich de laatste dagen een beetje misselijk en begint slechter te eten. Dit heeft alles te maken met het groeien van de pupjes in haar baarmoeder.

15 juli 2011

De echo heeft ons vermoeden bevestigd, onze Layla is drachtig en we verwachten rond 22 augustus de geboorte van haar puppen.

De puppen zijn nu ongeveer de grootte van een walnoot en het zijn volledig ontwikkelde miniatuurhondjes.

Layla voelt zich nog steeds misselijk maar als het goed is dan gaat dat straks weer over, verder weegt ze op dit moment 21,9 kg. Een klein beetje afgevallen maar dat komt vanzelf weer in orde.

23 juli 2011

Layla is sinds 2 dagen weer aan het eten, met behulp van een beetje kattevlees. Ze voelt zich duidelijk niet meer zo misselijk.

De puppen groeien nu erg hard en wat extra voer kan Layla dus wel gebruiken. Layla haar buikje voelt nu ook voller aan.

ze weegt nu 22,8 kg.

 

31 juli 2011

Layla weegt inmiddels 25,5 kg, oeps dat is bijna 2 kilo in een week tijd. Tja het is haar ook wel aan te zien. We hebben maar een kleine fotosessie gemaakt. Verder voelt ze zich echt zwanger, loopt wat langzamer (tja, heeft ook iets meer bagage). ze eet goed mits we haar maar een beetje lekkers door de brokken doen, iets variatie leverpastei, kattevlees, stukje hart of pens en natuurlijk favoriet pannekoeken.  Als we onze hand op haar buik leggen voelen we hele lichte bewegingen.

 

7 augustus 2011

De laatste 2 weken van de zwangerschap zijn ingegaan. Layla weegt nu 26 kilo en voelt zich goed. De puppen zitten af en toe in de weg en van de stoel afspringen gaat niet meer zo makkelijk als voorheen.

 

 

 

Layla heeft haar plekje al ingericht!

 

 

 

 

 

 

13 augustus 2011

Het aftellen is begonnen.

Layla weegt nu 27 kilo, dat is bijna 5 kilo meer dan 8 weken geleden. In de auto springen wil ze niet meer, en de trap oplopen gaat ook niet meer echt lekker. Lekker buiten liggen en over haar buikje aaien dat vindt ze fijn. Verder loopt ze met het wandelen zelfs langzamer dan onze Piloe. De puppen zijn beweeglijk en duidelijk te voelen. Om goed in te kunnen schatten wanneer de geboorte gaat plaatsvinden zijn we begonnen met haar lichaamstemperatuur op te nemen. 24 uur voor de geboorte zakt haar lichaamstemperatuur 1 tot 2 graden, zodoende weten we wanneer we haar in de gaten moeten houden.

19 augustus 2011

Layla is vandaag een stukje lichter geworden en heeft daarvoor in de plaats 8 kinderen gekregen in 4 kleuren.

foto's en alles wat we verder kunnen vertellen staat vanaf nu in het puppendagboek.