Jolly wandelingen

Start Kennismaken Onze Honden Bearded Collie Nieuws Puppen Nest Amazing Nest Beloved Nest Classy Nest Dancing Jolly wandelingen Behendigheid Foto's en Film Links Gastenboek Vakantie adressen

13-01-2013 : Onze 9de wandeling, opnieuw in het Amsterdamse Bos.

                     

 

18 maart 2012 Onze 8ste wandeling, opnieuw in het Amsterdamse bos.

Het verzamelen ging niet van een leien dakje vandaag.  Doordat de tomtom de kortste route naar het pannekoeken-restaurant nam, gingen er verschillende bezoekers de verkeerde kant op. Ook de uitleg per telefoon bleek niet helemaal duidelijk. Aan welke kant van het water rijden we en waar moeten we zijn. Wel dichtbij maar toch veraf. Toch hebben we vooraf heel gezellig met de meesten al koffie gedronken. Uiteindelijk konden we na nog een laatste toiletpauze om een uur of kwart voor één vertrekken. aanwezig waren Kyra en Aimee (Amazing), Bearke en Bijou (Beloved) , Buddy, Clover, Jaira en Grom (Classy), Saar, Bram, Djazz en Chic samen met Papa Elvis, Oma Copine en grootmoeder Zahra. Natuurlijk waren er ook nog Miep en een vriendje van Bijou. Helaas moest mama Layla thuisblijven zodat we geen verliefde kinderen om haar heen zouden vinden. Oma Tracey hield haar gezelschap. Al met al bleek het een rommelig begin van onze wandeling. Elvis dacht waar is mijn vrouwtje en ging weer terug, gelukkig hadden we hem weer snel met zijn neus de goed kant op. Zo zoon zo moeder en daar ging Copine als een haas de verkeerde kant op. Toen ze weer de goede kant op ging en nog steeds haar vrouwtje niet zag ging ze opnieuw richting parkeerplaats. Roy en Andries hebben alles gelukkig in goede banen geleid. Vervolgens bleek de hond van Joke door een cupidopijl ( voorjaar hé) geraakt en was hevig verliefd op Bearke. Waarom of hij dat nu niet mocht, nee daar snapte hij niets van. Ondertussen waren alle jongste puppen alleen maar aan het spelen en het was genieten van hun plezier in de wandeling. Natuurlijk kon Bijou het niet laten om even haar bad te nemen in de prutsloot. Niemand ging verder met haar mee. Op het grasveld hebben we genoten van onze pogingen om alles op de foto te krijgen. We hebben maar niet geprobeerd om dat zonder de hulp van de baasjes te doen, dan zaten we daar nu nog. Er liep ook nog een bruine labrador met ons mee, die is vast in een vorig leven "bearded collie" geweest. Zijn baasjes gaven het op om met hem een andere kant op te lopen, hij had zoveel plezier. De jongsten mochten nog niet zo ver wandelen dus gingen we weer richting restaurant. Daar nog heerlijk genoten van de pannekoeken en andere lekkers en uiteindelijk ging een ieder huiswaarts. We hebben niet zo heel veel foto's gemaakt, we krijgen er vast nog wel het een en ander doorgestuurd.

Wel hebben we nog een stekelvarken gespot, of was het één beardie of soms twee?

De volgens wandeling zal op verzoek in het zuiden van het land zijn, we zoeken nog naar een geschikte locatie.

http://www.mijnalbum.nl/Album=NNHQFFOJ

http://s356.photobucket.com/albums/oo2/bepsalbum/

 

17 april 2011 Alweer onze zevende wandeling in het Amsterdamse Bos.

Het was prachtig weer en een heerlijke temperatuur wat resulteerde in  het bezoeken van de eerste de beste prutsloot die onze honden konden vinden. Bij de vijver liet Kobus zien dat ook een beardie echt kan zwemmen waar menig beardie eigenaar toch wel weer een beetje jaloers op was. Dit willen wij ook!  We hadden een gezellig klein groepje en waren met Aimée en Kobus (amazing) en Buddy, Grom en Boris (Classy) en natuurlijk  Tracey, Kyra en Layla. Piloe hadden we thuisgelaten, ze kan geen lange wandeling meer maken. Ze is bijna 12 en vooral het wandelen(bewegen) gaat hard achteruit. We vonden het heerlijk om Kobus en zijn baasjes na een lange tijd weer eens te zien. Het was ook heel gezellig dat er mensen mee gingen wandelen om ons en onze Jolly Footsteps beter te leren kennen. Anne heeft heel veel foto's naar ons gestuurd en deze staan samen met onze foto's in het fotoalbum. Hoofdzakelijk allemaal natte beardies te zien http://www.mijnalbum.nl/Album=NLFIB8E6  Na afloop van de wandeling hebben we nog heerlijk bij de boerderij wat gedronken en gegeten. Al met al weer een heerlijke dag om op terug te kijken en hebben we al weer zin in de volgende wandeling in het najaar van 2011.

 

7 november 2010             

 

 zesde wandeling Jolly Footsteps, op de Utrechtse Heuvelrug bij de Pyramide van Austerlitz

 

 

 

 

 

 

Wat hebben we het weer heerlijk gehad vandaag,goed weer en een heerlijke groep beardies. We gaan ze even allemaal opnoemen: Aimée en Kyra (amazing),Mo, Bijou en Teun (Beloved). Grom, Jaira, Spike, Cloover, Cooper en Buddy (Classy), papa Fellow en papa/opa Conner waren van de partij en onze Piloe en Balou(Bijou) en Senna(Spike) en Arie en Cees((Teun). Natuurlijk samen met al hun gezellige baasjes groot en klein. Wij blijven het geweldig vinden dat iedereen de moeite neemt om gezellig met ons mee te wandelen. En we hebben dan ook heerlijk gewandeld, in de plassen gestampt en weggezakt in bergen bladeren en dit geldt voor zowel de baasjes als de honden. Wie schoon wilde blijven had beter niet mee kunnen gaan.                                                                                                                                                                      De locatie was echt geweldig mooi en we hebben genoten van alle herfstkleuren.  Na de wandeling waren we welkom in het restaurant voor nog een gezellig samenzijn.  Helaas moeten we het doen zonder groepsfoto (oeps, niet aan gedacht) maar wel met een leuke fotoreportage (160 stuks) van Andries.

http://s478.photobucket.com/albums/rr147/jollyfootsteps/Wandeling%208-11-2010/

 

14 maart 2010                  Wandeling Jolly Footsteps in het Amsterdamse Bos

Wederom waren de weersberichten niet geweldig wel 40 tot 80% kans op regen. Maar alles wat we gehad hebben waren een paar druppels. Helaas toch nog een afbericht wegens ziekte, maar dat gebeurt nu eenmaal. Van het Amazing nest was Aimée aanwezig en onze eigen Kyra. Van het Beloved nest waren Mo, Bijou, Phoenix en onze eigen Layla. Van het Classy nest waren Grom, Jaira, Cooper, Buddy, Boris en Spike aanwezig. Onze eigen moederoverste Tracey hield al haar kinderen en kleinkinderen in het gareel samen met papa Fellow (Beloved) en papa/opa Connor (Beloved).

Piloe hadden we thuisgelaten, ze wordt een dagje ouder. Verder waren natuurlijk Mickey en Balou met hun maatjes meegekomen. Al met al een groep van 17 beardies en zo'n 25 mensen.  Peter (Grom) had een mooie route uitgestippeld en eigenlijk spreken de foto's voor zichzelf. Iedereen heeft ontzettend genoten en vond het geweldig leuk om de andere baasjes te ontmoeten.

Na afloop van de wandeling waren we met de hele groep welkom in Boerderij Meerzicht waar we heerlijk pannenkoeken hebben gegeten. Alle puppen waren voor de rest van de dag helemaal uitgeteld net als sommige baasjes (Joop).

foto impressie:     http://www.mijnalbum.nl/Album=HP8NBZDI

18 januari 2009                 Wandeling Jolly Footsteps

De weersberichten waren niet geweldig, maar om kwart voor één werd het droog en het is de hele middag droog gebleven. We hebben heel gezellig gewandeld,  de honden hebben heerlijk gespeeld en waren aardig uitgeteld. Zodoende konden we rustig van een kopje koffie met wat lekkers genieten. Het was zeker weer voor herhaling vatbaar.

Voor een gezellige foto impressie :

                                                    http://s356.photobucket.com/albums/oo2/bepsalbum/18012009/

                                         http://s165.photobucket.com/albums/u71/Juthaquasseabrae/Wandeling 2009/

                                         

                                                   

Verslag van de Jolly Footsteps wandeling op 27 januari 2008

 

                    

 

Van het Amazing nest waren aanwezig: Bailey, Aimee en Kyra.

Van het Beloved nest waren aanwezig:  Mowin, Phoenix en Layla.

Helaas hadden we (wegens omstandigheden) verschillende afberichten gehad, maar de volgende wandeling zullen Teun, Casper, Bearke, Kobus, Axel en Bijou wel van de partij zijn.

Hindy en Piloe waren ook van de partij en natuurlijk was Moeder Tracey er om eens goed te kijken hoe het met haar kinderen ging. Phoenix had Mickey meegenomen.

Martin en Ingrid met hun Schapendoes Pien kwamen eens kennismaken met deze beardie familie.

Layla werd natuurlijk goed in de gaten gehouden, we hadden echt geen zin om weer op zoek te gaan naar een eigenwijze beardie. Ze is niet weggelopen maar kreeg wel de bijnaam baggerhond. Haar eau d'toilette van vandaag heet "prutsloot".

Op deze mooie zondag was het bijzonder druk in het Amsterdamse bos, maar de meeste mensen konden wel genieten van deze hondenclub. Eén uitzondering daar gelaten, de voetafdruk die Mo op de jas van een mevrouw had achtergelaten werd niet echt gewaardeerd en de resterende weg bleef de man van deze vrouw heel boos achterom kijken en handgebaren maken voor zolang hij ons nog kon zien. Wat zal die arme man een ongezellig humeur hebben gehad de rest van de dag.

Eigenlijk was het een hele gezellige wandeling met geen noemenswaardige gebeurtenissen. Iedereen had het geweldig naar zijn zin en iedereen heeft weer eens heerlijk bijgepraat.

De zoon van Martin en Ingrid had in ieder geval zijn keuze bepaald, hij wilde niet alleen een beardie!    Nee, hij wilde gewoon Mo en Piloe mee naar huis nemen.

Volgende wandeling gaan we plannen in het najaar 2008. Dan maken we weer een groepsfoto.

Het resultaat van deze dag is te zien in het fotoalbum.                                                                                 

   

Verslag van de Jolly Footsteps wandeling op 2 juni 2007

Van het Amazing nest waren helaas maar 3 honden aanwezig: Casper, Bailey en Kyra,Bailey had Hindy meegenomen.

Van het Beloved nest waren er 5 honden te weten: Teun en Mowin en de dames Bijou, Bearke en Layla, Teun had Arie meegenomen.

Sommige hadden een behoorlijke reis achter de rug.

Moeder Tracey was natuurlijk mee om alles in goede banen te leiden en het goede voorbeeld te geven.

Nadat we een half uurtje gewandeld hadden in het mooie Amsterdamse bos met geweldig mooi weer, wist Layla aan onze aandacht te ontsnappen.

Een hond die de baas kwijt is zal de weg teruglopen ( normaal gesproken), dus gingen een drietal van ons weer op weg naar het startpunt.

De rest bleef wachten bij het nabijgelegen restaurantje.

Daar verscheen ineens een echtpaar met ook een bearded collie aan een broekriem vastgemaakt, jawel hoor dat was Layla. Ze was dus niet teruggelopen maar mevrouw dacht de weg wel te weten en was ons al vooruit gewandeld.

Na dit avontuur vonden wij dat we allemaal wel even wat lekkers hadden verdiend en Layla was zich van geen kwaad bewust.

We vervolgden onze wandeling, en nadat de meeste honden een duik hadden genomen in de dichtstbijzijnde baggersloot moesten we eerst even wat schoon water opzoeken om de honden weer redelijk geurvrij in de auto mee naar huis te nemen.

Met uitzondering natuurlijk van Mowin en Bearke, want water daar begonnen ze niet aan, laat staan in een prutsloot gaan drinken. Nee, zo gek waren ze niet.

Er was niemand van de honden die de "te ver" gegooide tennisbal wilde ophalen uit het water, wel zo verstandig, je moet natuurlijk altijd zorgen dat je vast grond onder de voeten hebt. stel je voor!

Een labrador wilde ons wel helpen.

Erwin moest nog even rond lopen om de bal van de jongens op te halen.

Terug bij de parkeerplaats waren we allemaal heel tevreden over een geslaagde dag, die zeker voor herhaling vatbaar is. Bep genoot nog even van een ijsje voordat ze weer met de trein terug naar Geleen ging.

Volgende wandeling gepland in het voorjaar 2008.

Het resultaat van deze dag is te zien in het fotoverslag.