puppen dagboek(

Start Omhoog filmpjes Afscheid

21 augustus 2011

Het gaat goed met de puppen, ze groeien goed en zijn behoorlijk levendig. Dat kan nog wat worden als we 3 weken verder zijn.

Vooral Moos denkt: ik roep en iedereen gaat uit de weg.

Layla heeft vanmorgen, tot onze verbazing, de stofzuiger aangevallen als een wilde leeuwin. Ze ging haar puppen verdedigen tegen zo'n geweldig lawaaiding. Had ze natuurlijk nooit eerder gezien.

is het niet schattig zoals de puppen samen één tepel delen, het is dan ook wel een hele grote.

 

 

24 augustus 2011

Het blijkt dat onze Moos nu ook al blafgeluiden maakt, denkt ook dat we hard aan komen rennen als hij geluid maakt. Dat doet hij dan ook veelvuldig.

Verder gaat alles naar wens en beginnen het allemaal al een beetje hondjes te worden, ze kruipen door de bak van links naar rechts en gebruiken hun moeder als de Kilimanjaro.

                 

2 weken oud

Inmiddels zijn de oogjes en oortjes open, dus zijn de puppen elkaar aan het ontdekken. Ze zijn erg levendig en reageren goed op geluid.

Als ze van elkaar afrollen en tegen de wand vallen dan is een verontwaardig gebrul wat gevolgd wordt door alle andere broertjes en zusjes.

Ze willen ook al buiten de bak hun behoefte doen, wat er vervolgens heel leuk uitziet als ze dat niet redden. de pootjes op de klep en wijdbeens blijven staan.

Het is heerlijk genieten als ze aan elkaars oortjes en pootjes lopen te sabbelen. De controle over de pootjes gaat ook al snel en er zijn er verschillende die al een aantal stappen kunnen maken voordat ze hun evenwicht verliezen en omvallen.

3 weken oud

Deze week zijn we begonnen met pap eten en vlees. het afspenen zoals dat zo mooi genoemd wordt.

de afgelopen dagen zijn ze de omgeving buiten de werpkist aan het verkennen, het lopen gaat met de dag beter. Vooral de bokkensprongen zijn lachwekkend.

Min of meer gaan alle puppen buiten de bak om hun behoefte te doen, onze Moos is een ieder ver vooruit en gaat zelfs achter de werpkist zitten. Stel je voor dat iemand het ziet.

Dichic wil behendigheid gaan doen en klom al over het lage hekje heen, stond ineens naast Andries.

Ook hebben we Moos zien prooischudden met Kato, tja daar ben je dan mooi klaar mee met zo'n broer.

Munyo laat blijken voor niets en niemand bang te zijn, klein maar zijn grotere broers kan hij aan.

We hebben een fotoshoot gedaan en daar waren de bruine weer erg eigenwijs in, ligt dat aan de kleur?

Foto's week 3 : http://www.mijnalbum.nl/Album=6KHO6XSU

     

                                  de jongens                                     en                                          de meiden

4 weken oud

Dit is een hele enerverende week geweest.

Vorige week voor het eerst pap wat inmiddels is vervangen door vlees en brokkenpap. Af en toe krijgen we (omdat het zo lekker is) nog een beetje pap.

De werpkist is weg, want we klommen over de rand heen, tenminste een paar van ons. Nu zitten we in een ijzeren kooi (bench) en 's nachts gaat dan ook nog het deurtje dicht.

Allemaal hebben we onze hoektanden en bij Moos zijn ook de voortanden aanwezig, reden voor onze mama om hard weg te lopen als ze ons ziet aankomen.

Ze komt ook nog wel lekker knus bij ons liggen maar alleen als ze het zelf wil.  Dan blijven we lekker drinken ook al hebben we geen honger meer, want dan worden we extra lang geknuffeld.

Op zaterdag heeft het baasje de deur open gezet naar de hal en daar is nog een deur, die ging ook open. Wat er dan te zien is, daar schrikken we wel een beetje van.

Dat heet "de tuin", daar gaan onze mama, oma en tante dan heel hard blaffen en spelen. Daar schrikken wij dan weer van en rennen weer hard naar binnen.

Moos en Munyo vinden dat helemaal niet erg. Munyo is zelfs in de regen buiten gaan wandelen.

Dusty en Djazz gaan naar buiten voor een poep, dat horen we dus allemaal te doen. Even oefenen hoor.

Foto's week 4 :  http://www.mijnalbum.nl/Album=EPOS3WYF    

6 weken oud

En dan zijn ze ineens al 6 weken en de afgelopen week is er zoveel gebeurd.

Ze zijn gechipt en met de auto naar de dierenarts geweest voor de enting.

Heel veel bezoek gehad, grote en kleine mensen en ook beardie familie uit Limburg en snoopy the beagle.

Allemaal zijn ze nu buiten op straat geweest om even op de stoep om zich heen te kijken, de een vind het allemaal heel spannend en de andere loopt gewoon dartel de wijde wereld in.

Hoog tijd om weer eens nieuwe foto's te plaatsen.   http://www.mijnalbum.nl/Album=6XVFJRBP

En we hebben ook weer nieuwe filmpjes geplaatst.

7 weken oud

De puppen zijn nu ruim zeven weken oud en zijn natuurlijk al mee geweest op straat en in de stad. Waar ze natuurlijk werden geknuffeld door jong en oud. Munyo wilde alles ontdekken op straat en Moos was een vreemde hond aan het uitdagen om met hem te komen spelen. Tja, je moet maar lef hebben.

Munyo is degene die van alles verzint en onderneemt, op dit moment ligt hij onder de radiator te blaffen om Chic en Moos uit te dagen.

Net was er een super hevig knal buiten, wat de bruintjes maar heeft besloten om verder binnen te gaan spelen.

Vanmiddag hebben alle puppen les gehad van Tim en kunnen dus al op commando zitten. Maar alleen als ze iets lekkers krijgen.

Foto's week 7 http://www.mijnalbum.nl/Album=I7A3E3MY

 

 

 

 

8 weken oud

12 oktober 2011

vandaag zijn we met de puppen naar de basisschool geweest. De puppen zijn heel enthousiast naar binnen gewandeld achter mama aan.

Dusty had iets langer werk want hij vond het wel erg lekker ruiken op de mat bij de ingang.

Toen ging één van de kinderen  (die naar de gym gingen) bij hem zitten en kwamen we dus helemaal niet meer vooruit. Dus maar opgetild en verder gelopen naar de klas 3/4, daar zaten ze op ons te wachten. Toen zaten ze dus nog netjes op de stoelen, op het moment dat we de klas inkwamen werd het heel onrustig en konden de kinderen niet meer blijven zitten. Juf heeft weer even rust gebracht waarna alle kinderen een pup op schoot mochten aaien. Bij de puppen alleen maar kwispelende staartjes gezien, en dit kwam door alle kinderen. Munyo ging echt op onderzoek uit bij de kabels van de tv en de prullebak. Natuurlijk vond Munyo de kindervingers en haren heerlijk om in te bijten; tot groot vermaak van de kinderen. Djazz vond het ook allemaal gezellig en liep lekker rond. Grote hilariteit toen Moos een plasje deed in de klas. Moos vond het ook wel nodig om te blaffen naar de kinderen, hij wilde nog meer actie. Chic vond al die knuffels geweldig en wilde bij alle kinderen op schoot.

Een kleine foto impressie