Kyra  

AMAZING AURORA JOLLY FOOTSTEPS

06-08-2004

                                          stamboom show-resultaten behendigheid foto's

Start
Piloe
Tracey
Kyra
Layla
Chic

 

    

Kyra is uitgegroeid tot een heerlijk monster.

De bijdehandste uit het nest is erg aanwezig in ons huishouden. Ze is de grootste maatjes met onze Briard Piloe. Oftewel 2 handen op n buik.Wat dus als gevolg heeft dat ze samen het leukste spelletje hebben uitgevonden; Tracey pesten.                                                       

Dit is niet altijd even leuk voor Tracey, die af en toe niet weet waar ze het moet zoeken.

Kyra heeft de bouw  en de kwajongensstreken van vader. Ze mag graag aangehaald worden net als haar moeder maar komt dan wel op elk gepast of ongepast moment even op schoot jumpen.

We zullen deze zomer ook geen druiven hebben in de tuin, kyra is onze kampioen snoeien. De bramenstruik laat ze toch maar met rust, deze prikt. De tuin die we hadden afgezet voor de puppen vorig jaar hebben we maar opnieuw in bescherming genomen.

Als er dan geen planten zijn om je mee te vermaken dan ga je andere dingen zoeken. Op het schoenenkastje in de hal vindt je  interessante dingen zoals een borstel en een tennisbal of een zakje met brokjes.                                                                 

Vaak vind je ook wel wat op de tuintafel waar je leuk mee kan spelen. Een doos met nieuwe planten die je eraf kan trekken, bollen kan je die eten?

Tja dan moet het vrouwtje mij ook maar bezig houden.

Janine zegt : Het maakt niet uit wanneer je Kyra ziet maar het is altijd alsof ze in geen drie dagen buiten is geweest. Is dit een compliment of niet? Hoe moet ik dat nu begrijpen, ik ben toch ontzettend lief. Altijd iedereen die ik tegen kom kusjes geven. Ook Snoopy (beagle) die dacht altijd : Oh help daar heb je Tracey, die moet me weer helemaal aflebberen.                

NU ZIET HIJ DUBBEL.    

Met 6 maanden heb ik pr- behendigheid gedaan met Kyra.  Ze vindt het geweldig leuk, wat ze laat merken door luidkeels alles bij elkaar te blaffen. Geen eigenschap die ze van haar moeder heeft gerfd want Tracey laat zelden een geluid horen.

Met 18 maanden zijn we dan begonnen met de training en ze heeft veel plezier en meer snelheid dan haar moeder. In tegenstelling tot Tracey heeft ze de neiging om haar eigen parkoer te gaan lopen en niet op mij te letten. Ze is dus wat eigenzinniger en dat is voor mij een stuk moeilijker om onder controle te krijgen. Maar we gaan dit gewoon onder de knie krijgen en in 2007 gaan we regelmatig wedstrijden lopen. Kyra heeft 3 U-tjes gehaald met de behendigheid en doordat ze in 2011 klachten kreeg met haar knien zijn we verder gegaan in de Veteranen competitie. Dan kan ze lekker behendigheid blijven doen maar is het minder belastend voor haar.          

 Er ligt er bij ons altijd maar eentje op haar rug te rollen en dan is ze helemaal in haar element.