Tracey

TRUE BLUE TRACEY BEARDIES SHELTER

05-10-2001

                                stamboom show-resultaten behendigheid Foto's                                                 

Start Piloe Tracey Kyra Layla Chic

 

 

    

       TRACEY

 

 

 

Tracey is een zwarte bearded collie, geboren op 06-10-2001 bij G. Veldhuizen in Groenekan.

Op 01-12-2001 is ze voor het eerst bij ons thuis gekomen, waar ze kennismaakte met onze zwart briard Piloe.

Was dit leuk, nou nee. Piloe wilde er helemaal niets mee te maken hebben en liet dat al snel merken met een snauw.

Tracey vloog naar de ander hoek van de kamer en kwam voorlopig niet meer in de buurt van het zwarte monster.

Oké, hondentaal begreep ze dus meteen.

Toen Piloe op 2-12-2001 toch wel begon te begrijpen dat dit kleine puppy bij ons zou blijven, besloot ze er het beste van te maken.

Gelukkig kwam dat op het moment dat ik me begon af te vragen of dit allemaal nog goed zou komen.

Zoals u hieronder in de foto`s ziet zijn ze inmiddels maatjes geworden en begrijpen elkaar volkomen.

             

Samen in het park alle eenden wegjagen.

 

 

Het eerste jaar hebben we keurig netjes een gehoorzaamheid cursus gedaan. Voor het examen zijn we helaas gezakt.

Tracey kon namelijk niet goed volgen. Ik had een keer op haar voet gestaan en sindsdien bleef ze achter mij lopen. Ach het hoeft toch ook niet!  Ze loopt altijd los en gaat nooit verder dan 10 meter bij mij vandaan, dan komt ze of weer terug of blijft wachten. Behalve als ze iets leuks ziet dan is ze weg, zodra ze dat wat ze gezien heeft een geweldige begroeting heeft gegeven, dan komt ze weer netjes terug bij de baas. En leuke dingen zijn er altijd wel: mensen, eenden, katten (van Piloe geleerd), andere honden. Tja andere honden moet je wel voorzichtig benaderen want soms kunnen ze lelijk doen. Dus eerst in een rondje eromheen rennen en dan kijken hoe ze reageren. Tja ze is dus toch  wel slim.

 

Toen Tracey 18 maanden was, zijn we gestart met onze grote hobby : behendigheid.

Gelukkig voor mij vond Tracey dit veel leuker dan gehoorzaamheid en ze was een snelle leerling. Wij hebben dan ook afgelopen maart onze eerste wedstrijd gelopen. Ze kan redelijk foutloos lopen, tenminste als het vrouwtje op tijd de juiste aanwijzingen geeft. Alleen die wedstrijden maakten een diepe indruk op haar waardoor ze dus absoluut niet de snelheid laat zien die er op de trainingen wel is. Ach we hebben nu een time-out vanwege haar zwangerschap en gaan straks in oktober weer trainen. Volgend jaar gaan we dan ook beslist ons eerste U-tje halen. Toen Kyra oud genoeg was voor de behendigheidstrainingen zijn we met tracey gaan afbouwen, ook omdat ze haar tweede nestje zou krijgen in 2006.

                                                                                                   

 

Deze prachtige foto`s zijn gemaakt door R. Baltus.

 

 Inmiddels is ons dametje 11 jaar oud en denkt nog steeds dat ze 3 jaar is. Tracey is nog steeds helemaal gek van een bal en staat dan vooraan te springen. Haar bijnaam is mijn schaduw, want als Wilma met haar wandelt dan loopt ze altijd kort achter haar (me and my shadow). Omdat het zomaar zou kunnen dat ze met een bal gaat gooien en dan moet je er natuurlijk wel bij zijn. Kyra heeft deze eigenschap van haar overgenomen en als we wandelen dan zie je dus altijd Wilma met haar 2 schaduwen en Layla en Chic die lopen gewoon ergens rond.