IN MEMORIAM                    

Piloe

 DOMAINE DE L'HEURE BLEUE PILOE

19-05-1999  -  15-02-2012

 

stamboom Foto's

 

 

 

Start
Piloe
Tracey
Kyra
Layla
Chic

 

 

 

                   

 

 

Piloe is op 19 mei 1999 geboren bij M. Bakker in Strijensas.

Toen wij in september 1999 bij M. Bakker gingen kijken naar een nestje fauve puppen, had ze nog een zwarte pup van 14 weken oud. Onze voorkeur ging uit naar een zwarte. Waarschijnlijk zou deze pup grijs worden net als haar moeder.

Na veel informatie van de fokker gekregen te hebben besloten wij deze pup mee naar huis te nemen.

Daar maakte ze kennis met onze rode poes Missy (miss Moneypenny ).

Wij hadden bij de fokker al gezien dat alle honden richting heg renden als  daar de poezen van de buren langsliepen. Maar wij hadden dus niet verwacht dat er bij Piloe  een geweldig jachtinstinct was ingeprent als het om katten ging.

De kennismaking verliep niet erg vlotjes. Onze Missy dacht wat is dit voor "groot" zwart monster. Deze komt achter mij aanrennen. Dat deed die andere hond niet, daar kon ik overheen lopen. Van schrik bleef Missy  de eerste dagen boven, probeerde af en toe wel beneden te komen, even om het hoekje kijken of die zwarte al weg was. Dus niet en hup Missy zat weer boven. `s Nachts zat Piloe in de bench. Dan durfde Missy wel naar beneden, ging ze stiekem voor het deurtje zitten gluren.Piloe zoals dat hoorde groeide gestaag, dit werd voor onze poes een steeds grotere drempel.

Zowel Piloe als Missy hebben in de loop der tijd met elkaar om leren gaan.

Piloe, de wacht houden bij de deur als ze Missy heeft geroken.

Piloe die de buitendeur voor Missy opendoet, maar dan voor de deur gaat liggen : durf maar eens binnen te komen.

Missy die `s avonds als  Piloe ligt te slapen de woonkamer in sluipt op haar tenen, en dan stiekem gniffelt als Piloe niets in de gaten heeft. Dan gaat ze ook uitgebreid naast de hond zichzelf wassen en uitrekken, of boven op haar kattenpaal zitten en naar beneden gluren.                                                                  

Wat Missy ook doet als Piloe op tafel geborsteld wordt (dan slaapt Piloe meestal) dan komt Missy heel voorzichtig ook op de tafel. Op haar tenen sluipt ze dan rond en gaat naast Piloe liggen. Piloe heeft dan meestal niets in de gaten zolang Missy maar niet langs haar neus loopt want als Piloe een kattengeur in haar neus krijgt is ze meteen wakker.

 

Apporteren

De fokker heeft ons verteld dat Piloe het geweldig vindt om te apporteren, heeft ze van haar moeder. Die apporteerde zelfs een keer een haas zo is ons verteld.

Inderdaad Piloe haalt alles voor je op, brengt de boodschappen naar binnen. Stoeiend met een pak toiletpapier. Blikjes kattenvoer ook erg leuk om naar de keuken te brengen. Soms komt daar een eigenwijs karaktertrekje om de hoek kijken en dan gaat ze met blikjes kattenvoer in haar mand liggen.

Toen vorige week mijn pen op de grond was gevallen, zei mijn man: "Piloe pak de pen en wat ik dus echt niet verwachtte, gebeurde : Piloe pakte keurig de pen en bracht hem naar de tafel.

Als bij ons een krant of post bezorgd wordt, dan staat ze druk te blaffen bij de voordeur. geef die krant , geef die post. Dan krijg ik weer een koekje voor goed gedrag.

Slim is ze hierin ook. Komt met een brief binnenzetten en krijgt een koekje. Gaat terug naar de gang en komt met de televisiegids aan. Oké, die had ze vergeten nog een koekje. Ze gaat weer naar de brievenbus en komt weer met  een brief aan. Jahoor: Piloe, het is goed zo ! 

 

   

 

Op 15 februari 2012 hebben we afscheid moeten nemen van onze Piloe

Ons maatje, die zo graag voor ons wilde werken ook toen het echt niet meer kon.

Op wilskracht heeft ze de laatste maanden geleefd en nu gaf ze aan dat het niet meer kon. We zullen haar missen,dat is zeker, en dat speciale plekje in ons hart raakt ze nooit meer kwijt.