Kennismaken

Start
Kennismaken
Onze Honden
Bearded Collie
Nieuws
Puppen
Nest Amazing
Nest Beloved
Nest Classy
Nest Dancing
Jolly wandelingen
Behendigheid
Foto's en Film
Links
Gastenboek
Vakantie adressen

 

 

 

 

 

Onze honden, vier Bearded Collies (moeder en 2 dochters en kleindochter) zijn inmiddels onze grote hobby geworden. De afgelopen jaren besteden wij onze meeste tijd aan onze honden.

Onze Bearded Collie Tracey heeft op 6 augustus 2004 haar eerste nestje gekregen en haar tweede nestje op 17-11-2006. Haar dochter Layla heeft 23-09-2009 haar eerste nestje gehad en op 19-08-2012 haar tweede. Verder zijn wij actief met gehoorzaamheid en behendigheid. Af en toe lopen wij met onze Bearded Collie een show.

 

 

                                                          

 

Ik zal hier wat vertellen over hoe wij zijn begonnen met honden.

Onze allereerste hond kwam in 1985 bij ons wonen, dit was een schotse collie. Na een jaar kwam daar een tweede bij. Tinka en Lady hebben bij ons gewoond tot ze 13 jaar waren, toen was het tijd om afscheid te nemen. Wij hebben hier hele fijne honden aan gehad waar ook onze kinderen heel goed mee om konden gaan. Ze zullen altijd een speciaal plekje behouden.

 

Hierna hebben wij voor een ander ras gekozen.      

Wij wisten zeker dat het een herder moest zijn met lang haar. We wilden ook een wat grotere hond en zodoende hebben wij voor een Briard gekozen.

Onze Piloe is geboren op 19 mei 1999 in Strijensas bij M. Bakker en is een zwarte Briard. Het is een geweldige hond voor de baas, een echte kameraad. Daarnaast heeft ze een heel sterk werkkarakter. Wil dus alles voor je doen, maar ook een eigenwijze karaktertrek is haar niet vreemd. We hebben van Piloe afscheid genomen op 15-02-2012.

 

Als je altijd twee honden hebt gehad dan blijft het kriebelen en wil je er nog n bij. Mijn man wilde vanwege de maat geen tweede Briard en toen wij op onze club een bruine knotsgekke spontane Beardie tegenkwamen, waren we verkocht.

Een beardie moest het dus worden. Lid geworden van de rasvereniging en ons op de puppylijst laten plaatsen (4 maanden wachttijd). Toen we bericht kregen dat er voor ons een puppy beschikbaar was zouden we net gaan verhuizen dus geen goed moment voor een pup. We hebben het toen nog even uitgesteld en onze Tracey is op 6-10-2001 geboren in Groenekan bij G. Velthuizen.

Al jarenlang koesterde ik de wens om eens een nestje puppen te hebben. Na een KK1 cursus en heel veel informatie gezocht en gelezen is onze Tracey op 6 augustus moeder geworden van 8 super leuke puppen en daarvan hebben we een teefje aangehouden, haar naam is Kyra en u zult nog van haar horen. Ze heeft namelijk de eigenschap om heel veel te blaffen.

Inmiddels is ons gezin uitgebreid met hond nummer 4: Layla, een dochter uit Tracey haar tweede nest. Dit is echt een geweldig leuke hond, niets is te dol voor haar. Haar favoriete hobby: modderbaden.

Van het tweede nest van onze Layla hebben we een bruin teefje aangehouden, het werd tijd voor iets meer kleur in huis. Chic is haar naam en we genieten van haar.

Meer informatie over onze honden vind u op hun eigen pagina's.