Layla

BELOVED BISOU JOLLY FOOTSTEPS

17-11-2006

    Start Omhoog stamboom Foto's show-resultaten Behendigheid

                                                                                                                                                       

 

 

 

                     

 

                                     TRACEY

 

 

 

 

 

 

 

Layla is een zwart witte bearded collie, haar moeder is onze Tracey en haar vader is Connor. Ze is geboren op 17 november 2006.

Het was niet de bedoeling dat Layla bij ons zou blijven, het was wel ons lievelingetje uit dit nest. Toen het dus duidelijk werd dat ze of ging blijven of dat wij opnieuw iemand voor haar gingen zoeken was de keuze niet zo moeilijk. Met ons verstand zeiden we dat 4 honden eigenlijk teveel was maar ze had ons hart nu eenmaal veroverd. En niet alleen ons hart maar ook het hart van haar halfzus Kyra. deze twee hadden al een speciale band toen Layla  3 weken oud was. Ze zochten elkaar elke keer weer op.

Layla is inderdaad een hartveroverende bearded collie.  Ze heeft alle charmes die bij een beardie horen, en kan dus bij niemand iets verkeerd doen.

Hoe ondeugend ze ook is, alles wordt met een knipoog goedgevonden. Ze kan je aankijken met die donkere ogen van haar en iedereen smelt.

Toch is het een werkhond die graag voor je wil werken of dit nu gehoorzaamheid is of nadenkspelletjes maar de behendigheid is favoriet.

Vanaf 2010 gaat ze net als Kyra wedstrijden lopen.

Layla heeft in 2009 haar eerste nestje gehad, het Classy nest. Ze is een geweldig moedertje en er zal ook zeker een volgend nestje gepland gaan worden. Dit nestje is geboren in 2011.

In 2012 is Layla gepromoveerd naar de B1 behendigheid.

 

                                 

 

 

Layla slaapt niet in een mand of bench of op een kleed, neeeeeee

Layla slaapt in onze stoel. Die heeft ze zichzelf toegeŽigend.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Layla is zot op water,dus als het buiten -1 graad is dan spring je gewoon tijdens de wandeling tot aan je nek in het water en dan kom je thuis met bevroren haren, heel normaal. Kijk maar bij haar foto's, haar haar is altijd nat.

Al onze teefjes plassen vaak en willen net als reuen nog wel eens vlaggen. Als Piloe plast dan heeft in een mum van tijd iedereen geplast want dat doe je over elkaars plasje heen. Het lijken echt af en toe wel reuen.

En je raad het al onze Layla spant weer eens de kroon. ze presteert het om haar achterste tegen een boom aan te zetten en een achterpoot op te tillen. Nu vraag ik je!!!!!  Bij een hortensia verloor ze haar evenwicht, dat was wel even lachen want die struik gaf mee en ze viel op haar ...............

Een balletje gooien met 3 honden gaat prima, ze maken zelden ruzie en er komt er altijd eentje de bal netjes terug brengen.

Als je met Layla alleen bent en een bal gooit komt ze hem ook netjes terugbrengen zodat je weer kunt gooien. Maar dat doe je dus niet als de andere 3 er ook bij zijn. Want dan is het veel leuker om met de bal in de bek Tracey en Kyra te gaan pesten. Lekker om hun heen rennen en zeggen pak me dan als je kan. Dus duurt het even voordat de bal door Tracey of Kyra wordt teruggebracht met aan de andere kant van het touw Layla.

Alleen als Piloe naar Layla toegaat dan laat ze de bal heel snel vallen, want Piloe die pest je niet want dan krijg je gedonder.