Chic

DANCING DICHIC JOLLY FOOTSTEPS

19-08-2011

Start Omhoog stamboom foto's

Andries wilde een blauw teefje en Wilma een bruine, ze moest natuurlijk en ondeugend zijn maar ook in de roedel passen.

Met twee (Kyra en Layla) heerlijke dominante meiden die elkaar af en toe in de haren vliegen, wilden we er niet nog zo'n tante bij.

Dus is het Chic (Sjiek) geworden, niet al te dominant maar wel heerlijk eigenwijs.

Ze heeft een hekel aan een riem en dan met name het tuigje, en de ijzeren bench is niet favoriet. Zo hebben we al het een en ander met ons kruimeltje meegemaakt. ze slaapt het liefste in de kleine stoffen bench, waar ze eigenlijk veel te groot voor is.

Nadat al haar broertjes en zusjes weg waren dachten wij niet dat er een probleem zou zijn met het gaan slapen 's nachts. Oeps verkeerd gedacht. Natuurlijk sliep ze al weken in de bench met broertje en/of zusje en ook wel alleen. In de ijzeren bench en in de stoffen bench. Chic brulde alles bij elkaar en maakte ons (Wilma)  regelmatig wakker, toch wel vervelend als je de volgende ochtend weer fit moet zijn om te werken. Dus het advies wat wij onze puppymensen geven, zelf ook maar ter harte genomen en Chic ging dus mee naar boven. In de stoffen bench naast het bed. Na een week op de overloop, vervolgens in de hondenkamer bij Kyra en onderaan de trap tot in de kamer. Maar in de kamer moest ze wel in de ijzeren bench, daar zat ze overdag ook in als ze alleen thuis moest blijven. Nee, die ijzeren bench is niet leuk. Dus mevrouw slaapt in de stoffen bench, lekker knus. Toen brak ze uit, tja dan maar weer in de ijzeren bench. En een capriolen die mevrouw uithaalde om daar maar niet in te hoeven, niet normaal. Dus stoffen bench gemaakt en mevrouw gaat weer uit zichzelf in de bench liggen.  Tja ze weet wat ze wil!

Zo ook met de riem en wandelen, hard weglopen als we de riem pakten. Om vervolgens het hele huis bij elkaar te janken als we zonder haar weggingen. Tja we zijn geen gekke Gerrit. Nu na een paar maanden komt ze nog niet hard aanlopen maar blijft op een afstandje stil staan. Halsband gaat goed maar dat tuigje vind ze helemaal niks, maar ze wil toch mee dus weinig keus voor deze dame.

Zo heeft het ook heel lang geduurd voordat ze zonder beloning vanuit de tuin weer naar binnen ging, nee daar maken we een leuk spelletje van. Dat vind ze geweldig. Spelen met haar moeder is het einde, vooral om dat die zo lief is dat je al haar haren eruit mag trekken. Ook de oren van Layla worden volgens mij een stukje langer als ze met zijn tweetjes langs rennen en Chic op haar achterpoten huppelt omdat ze dat oor van mama moet vasthouden met haar tanden. Layla wordt dan ook niet boos en probeert alleen maar sneller te lopen en wendbaarder te zijn zodat Chic er niet bij kan komen.

Met Kyra speelt Chic sinds ze 4 maanden is, ineens hadden ze elkaar gevonden. Kyra was altijd een beetje onzeker of ze wel of niet ruw mocht spelen van ons of van Layla. dat gaat nu goed. En Chic die trekt geen haren of oren bij Kyra want dan krijgt ze op haar donder.

chic is ook heel knuffelig en lief, net als haar mama en opa Connor. Ze wil graag met je werken en is heel oplettend. Wilma kan dan ook niet wachten tot ze groot genoeg is om behendigheid te gaan doen en tot die tijd doen we alvast leuke spelletjes. Zoals om een pion heenlopen, door een hoepel lopen, tussen paaltjes doorlopen en met de pootjes op het (raakvlak) kleedje gaan staan.

 

Chic is onze clown en grootste knuffel en wat genieten we van haar. Als ze andere honden ziet dan rent ze er heel blij op af en springt minstens 2 keer met 4 poten in de lucht tot groot plezier van ons en andere baasjes. Na elke wandeling (groot of klein) komt ze thuis en vraagt na een paar minuten of we nog wat leuks gaan doen vandaag. Wat een energie heeft ons kleine meisje. Als Chic ons begroet dan doet ze dat met haar hele lichaam,ze zet haar voorpoten tegen je aan en vleit dan haar hele lichaam tegen je aan. Dit is zo lief.