Behendigheid

Start Kennismaken Onze Honden Bearded Collie Nieuws Puppen Nest Amazing Nest Beloved Nest Classy Nest Dancing Jolly wandelingen Behendigheid Foto's en Film Links Gastenboek Vakantie adressen

Hieronder zijn de verslagen van onze wedstrijden en foto's e.d.

Dit zijn de 3 rondjes waar Layla haar U-tjes op heeft gehaald.

   

en hieronder de 3 filmpjes

       

Assen, helaas geen filmpje                                Speed                                                        Waterland Purmerend

3 juni 2012

Vandaag was een topper. Zowel met Kyra als met Layla heel goed gelopen. Kyra een derde plaats jumping bij de veteranen en aardig wat puntjes voor de competitie en met Layla was het helemaal feest. Eerst een foutloze jumping maar net buiten de tijd. Maar het vast parkoer ging super: wip ging goed, raakvlak katteloop ging geweldig, palen goed en toen rennen om op tijd bij de schutting te zijn. Ik was op tijd en ook de schutting ging hartstikke goed. Nog een laatste sprong over de finish en met 2 benen staan we in de B1 competitie. Ons derde u-tje gehaald en gepromoveerd. 24 juni is onze eerste wedstrijd in Almere. Doel is foutloos lopen en daarna samen op conditietraining, want in de B1 wordt echt wel iets sneller gelopen, om te kunnen strijden voor punten in het klassement.

 

28 mei 2012

Wedstrijd bij UVR te Utrecht. Helaas lukte het niet met het Vast parkoer, maar ze had wel voor het eerst in lange tijd het raakvlak op de katteloop goed, de schutting heeft ze overheen gesprongen. Met de Jumping ging ik ervan uit dat ze de laatste sprong wel zou doen zonder dat ik die aangaf, maar nee hoor. De dame kwam achter mij aan om de sprong heen. Rondje om de sprong en toen begreep ze nog steeds niet dat ze erover heen moest tot grote hilariteit van de omstanders. Met Kyra ging het vast parkoer lekker, ze was alleen zo blij dat ze als een wilde van alle raakvlakken afsprong. Met de jumping kreeg ze toch weer wat last met springen dus hebben we het spel overgeslagen.

30 april 2012

Met Kyra lekker gelopen en met de jumping onze eerste punten binnen gehaald voor de veteranen competitie. Met Layla ging het ook prima alleen de handler (ikke) dacht dat het nu allemaal van zelf zou gaan en zag het volgende u-tje wel zitten. Tja, niet te gemakkelijk denken dan gaat het juist mis. dus zelf 2 stomme fouten gemaakt en geen goede score. Maar het was mooi weer en we hebben evengoed genoten van alle rondjes van iedereen.

28 april 2012

De avondwedstrijd was alleen voor Layla. Eerst het VP waar ze het raakvlak van de schutting miste en een weigering omdat er even wat onbegrip was tussen handler en hond. Afloop kattenloop had ze goed omdat ik ook daar op tijd bij kon zijn. De jumping was een heerlijk rondje en ik vroeg me af waar de instinkers waren. Die waren er niet en het resulteerde in het eerste U-tje van Layla. Wel verdiend al zeg ik het zelf.

21 april 2012

Vandaag wedstrijd in Culemborg gelopen. Kyra voor de eerste keer in de veteranen klasse. Het was duidelijk dat ze nu eerst moet leren dat de sprongen laag staan. Ze sprong dus nog hetzelfde als bij de hoge sprongen. Verder vergat ik voor het eerst een stukje parkoer mee te verkennen. Door de drukte in de ring met het verkennen dacht ik de route te weten. niet dus. Ach voor alles moet het de eerste keer zijn maar natuurlijk gebeurt me dit niet nog een keer. Met de keurmeerster had ik afgesproken dat ik bij het spel de wip overnieuw zou doen als Layla er weer te vroeg af zou springen. Zo gezegd zo gedaan, alleen heb ik toen een beetje veel druk gezet waarna ze de rest van het parkoer heel onzeker was. O jee, was dit nu wel verstandig. Bij het VP ging het heel lekker en miste we het raakvlak katteloop, bij de palen werd de aandacht van Layla getrokken door de breedte sprong (deze was heel erg wit) blijkbaar vond ze dit een raar toestel waardoor ze een paaltje oversloeg en daarna weer. Heel veel tijd verloren dus, maar de wip liep ze perfect. Dat was een pluspunt. Met de jumping ging het echt heel lekker maar helaas heeft ze zich verstapt 3 sprongen voor het eind waardoor we niet binnen te tijd liepen. Wel foutloos en dit resulteerde in een mooie tweede plaats met haar (eerste v.d. behendigheid) gewonnen beker gingen we naar huis.

1 april 2012

De eerste behendigheidswedstrijd van het seizoen in Delft. Layla heeft het goed gedaan, ze was 8ste op het spel alleen kwamen we daar thuis pas achter dus helaas de beker staat nog in Delft. Alle raakvlakken fout op het vast parkoer en met de jumping gingen we super totdat ik iets te snel indraaide bij de omhaal waarbij ze terugsprong over dezelfde hindernis. Helaas dat mag niet. Het was de op twee na laatste sprong voor de finish dus het eerste U-tje was heel dichtbij. Kyra had vorig jaar al regelmatig last van slecht springen, dan gaat ze de sprong inschatten en gaat de snelheid eruit. Dit had ze vandaag weer en bovendien kreeg ik de indruk dat ze de sprongen wilde mijden. Reden voor ons om haar over te schrijven naar de Veteranen klasse waar ze lekker medium hoogte mag springen en zo toch nog leuk haar rondjes kan lopen. Wel een beetje een zuur gevoel voor het baasje dat zo graag nog met haar in de B1 klasse had willen komen.

      

5 juni 2011 Behendigheidswedstrijd Layla (A) bij KC Kennemerland in Heemstede

Alleen Layla was vandaag mee, Kyra hebben we vanwege de loopsheid thuisgelaten. Met de jumping maakte ik de fout door geen contact te houden bij de start waardoor ze al snel de verkeerde sprong nam. Jammer want het was een prachtig parkoer voor het felbegeerde U-tje. Met het vast parkoer had ze er behoorlijk de snelheid in waardoor ik te laat bij de afloop kat kwam en dus het nakijken had want ze was er lekker zijwaarts afgesprongen. Verder een weigering doordat ik te snel wegdraaide. Bij het spel de afstandstart gedaan en het begin ging dan ook goed, alleen miste ze daarna het raakvlak schutting, ik was iets te laat met in positie komen. Wel had ze met het spel een hele mooie afloop kat doordat ik genoeg tijd had om daar te staan. Morgen onderlinge wedstrijd met onze trainingsmaatjes bij de WIK als afsluiting van de voorseizoenstrainingen en dan gaan we volgende week vol goede moed naar Heerhugowaard. Altijd fijn want dan kunnen alle honden mee, ruimte zat.

7 mei 2011 Benefiet behendigheidswedstrijd georganiseerd door S. Rekveld van http://www.para-agility.nl

We hebben een heerlijke zonovergoten dag gehad in Almere, een beetje minder mocht ook wel maar regen is ook niet alles. Layla had een foutloos spel met een 5e plaats. Ik was heel tevreden over de andere rondjes. Verder hebben we gewoon heel veel lol gehad op een leuke locatie met gelukkig ook nog wat zwemwater in de buurt

1 mei 2011  Behendigheidswedstrijd Kyra en  Layla(A) , bij KC West Friesland in Heerhugowaard

Na het spel en vast parkoer was ik heel tevreden en had goede hoop voor de jumping, zeker voor Layla. Layla deed de palen op een heerlijk snelle manier met het vast parkoer, we hadden ook goed getraind thuis. De jumping was niet makkelijk (trouwens alle rondjes waren pittig vandaag) maar liep lekker met Layla tot aan de palen, daar kwam een vertraging in die niet normaal was. Na elke paal mij vragend aankijken. Ze was dus heel onzeker ineens. Waarom, dat weet ik ook niet. Kyra liep verbazend genoeg langs de band dus de eerste weigering was een feit, verder had ze weer last van haar blessure met springen dus ook dit rondje was zonder resultaat. Maakt niet uit we hebben een heerlijke dag gehad en veel plezier.

24 april 2011 Behendigheidswedstrijd Kyra en Layla in Emmeloord.

Kyra had geen last van haar blessure en heeft goed gesprongen, helaas had ze wel haar eigen parkoer bedacht waardoor we een weigering op de palen hadden bij de jumping. Bij het vast 2 raakvlak fouten en verrassend maakte ze de palen niet af. Dit laatste was vast een foutje.

Layla heeft nog steeds wat moeite met de insteek palen. dus een aandachtspuntje bij de trainingen. Doordat ze het zo gezellig vind en enthousiast wordt bij de wedstrijd gaat ze dus ook op de raakvlakken wegspringen. Dit is natuurlijk balen maar ik kan toch echt niet boos worden op onze blije meid.

9 april 2011 Behendigheidswedstrijd Kyra en Layla, bij De Vrije Sprong in 's Gravenzande

Het was niet onze dag vandaag. Kyra haar oude blessure speelde op waardoor ze dus heel langzaam was en het springen niet lekker ging.

Layla had ineens moeite met de palen en ze was blijkbaar zo opgewonden geraakt van het wedstrijdgevoel dat ze over alle raakvlakken heen sprong.

20 maart 2011

Workshop Jan Sprij. Een geweldige leuke dag gehad. Jan sprij is iemand die heel rustig en duidelijk uitleg geeft. we hebben samen met de honden veel geleerd en bovenal veel plezier gehad. Wel erg vermoeiend vooral omdat de workshop in de binnenbak van een manege werd gehouden. Dus sprintjes trekken in het zand. Wat een spierpijn heb ik gehad.

Voor de foto's en filmpjes zie http://s478.photobucket.com/albums/rr147/jollyfootsteps/Workshop%20Jan%20Sprij/

5 maart 2011

Het nieuwe seizoen is begonnen met een manege wedstrijd in st Oedenrode. Layla heeft heel veel plezier gehad maar vond het ineens erg nodig om te gaan blaffen tijdens ons rondje wat resulteerde in hindernissen voorbij lopen, paaltjes overslaan enz. Ook al heb ik haar eraan herinnerd dat zij toch de beardie is die niet blaft. Dat Kyra de hele dag van een wedstrijd haar mond niet kan houden dat is bij een ieder wel bekend. Kyra echter had een slechte generale (het spel) waar ik haar eraan moest herinneren dat ik ook nog mee liep en dat ze de volgorde moest doen zoals ik dat wilde. Dat heeft ze dus op de jumping en op het vast parkoer laten zien. Op de jumping een uitmuntend gehaald (haar derde) en op het vast parkoer helaas het raakvlak van de katteloop net voorbij gesprongen. Toch met een heerlijk gevoel naar huis dat ook dat ons dit jaar gaat lukken. We kregen nog bezoek van andere beardies en dat maakte het allemaal reuze gezellig. De halfzus(Kayley) van Layla haalde haar promotie naar de B1. dus de resultaten waren vandaag prima.

voor de filmpjes : http://s478.photobucket.com/albums/rr147/jollyfootsteps/Pijnhorst 5032011/

3 oktober 2010

VANDAAG HEEFT BEP MET BIJOU 69 PUNTEN BEHAALD MET DE LAATSTE WEDSTRIJD. GOED VOOR EEN 32 STE PLAATS IN HET EINDKLASSEMENT EN PROMOTIE NAAR DE B2.

Vandaag onze laatste wedstrijd van het seizoen gelopen bij KC de Hofstad in onze hofstad.
de rondjes gingen een stuk beter dan gisteren. En als afsluiting liepen ik met beide meiden een bijna perfecte jumping waar ik een heerlijk gevoel aan over heb gehouden.
Kyra was net buiten de tijd, maar het was een heel lastig parkoer en een mooie 3e plaats. De spt werd later nog bijgesteld want die stond eerst op 37 sec en daarna op 41 sec.
Layla had helaas een weigering op de tunnel maar ging heerlijk de hele dag goede de palen in. dus al met al een heerlijk rondje.
De filmpjes staan op
http://www.youtube.com/results?search_query=jollyfootsteps&aq=f

 

2 oktober 2010

Wedstrijd bij Culemborg en Kyra was helemaal bij de les.  Raakvlak schutting had ze en bij de kattenloop lag de onweerstaanbare tunnel in het vizier, dus springen. Het was een super snelle tijd 38,07.

Bij de jumping presteerde ik het om te snel te wisselen bij de palen terwijl ze deze nog niet was begonnen waardoor Kyra heel logisch de sprong ernaast deed. Hier baalde ik echt van want het was echt ons rondje geweest.

Met Layla blijven we problemen hebben met de insteek palen en de raakvlakken gaan ook niet echt geweldig, daarnaast was het voor haar moeilijk starten omdat ze net als Kyra geen afstand-start beheerst. Ach we hebben de hele winter om daar aan te werken. Wel heeft ze ontzettend veel plezier in het spelletje, dat maakt wel weer een hoop goed.

Wel hebben we alle beardies en nog een paar andere rassen op film vastgelegd.  http://www.youtube.com/results?search_query=jollyfootsteps&aq=f

25 september 2010

Tja, hier valt weinig over te melden, de uitslag van 5 x een disq en alleen Layla die het vast parkoer redelijk uitliep met 3 fout en tijdsoverschrijding, zeggen waarschijnlijk wel genoeg. De jumping was in een behoorlijk modderig veld waar Kyra niet goed uit de voeten kwam en zelfs de palen niet afmaakte. Layla krijg ik niet goed de palen in dus daar kregen we een disq maar de rest van het parkoer was gewoon een vloeien mooi rondjes. Kunnen die palen er niet een keertje uit!!!

Bep heeft weer 9 puntjes gehaald, niet teveel maar laten we het vooral spannend houden voor de laatste wedstrijd volgende week in Culemborg. Ze staat nu op een 42 ste plaats maar er zit weinig punten verschil met de concurrentie. http://www.lhbsystems.nl/uitslagen/standen.asp

18/19 september 2010

Wedstrijd WIK, ons eigen terrein. Dus we gingen super ons best doen. Ja, ja dat kan ik nu wel bedenken maar daar moet je wel samen voor zijn.

En ding is duidelijk onze Layla had heel veel plezier met vrolijk over de sprongen te gaan en voor de raakvlakken weg te springen. Heel veel wapperende haren dus met af en toe wat geblaf van blijdschap. Tja, daar word ik ook alleen maar vrolijk van.

Kyra had besloten dat ze op het eigen veld ook wel zelf haar gang kon gaan waardoor ik dus achter de feiten aan liep en elke keer net eventjes te laat stil stond of heel hard moest gillen voordat ze door had dat er ook nog een baasje meeliep.

Toch hebben we het naar onze zin gehad. Thuisgekomen meteen de uitslagen van Bep bekeken en jawel hoor weer 15 puntjes erbij en ze is nog in de race voor een promotieplaats.
De filmpjes staan weer op Youtube, dezelfde link als de andere filmpjes.

 5 september 2010

Wedstrijd kc Zoys te Amersfoort: YES tweede u-tje.

Het spelletje was een gambling, wat inhoudt bonuspunten voor goede raakvlakken en paaltjes. Ik heb liever een gewoon rondje tijd-fout-uit. Wel had Kyra het raakvlak van de kattenloop goed. Dus een pluspuntje waar we heel tevreden mee zijn. Met het vastparkoer ging Kyra opnieuw supersnel opnieuw 7 seconden onder de spt. Layla gaf tijdens de palen ineens een blaf en sloeg een paaltje over. We zijn lekker ons rondje doorgelopen dus een disk. Met de jumping jawel hoor Kyra was lekker snel en foutloos wat tot gevolg had een U-tje en een mooie 4e plaats (van de 100 deelnemers) Dus met een mooie beker en een supergoed gevoel naar huis. Ook Layla liep haar mooiste rondje van de dag, helaas liep ze niet alle palen uit waardoor de correctie ons veel tijd kostte.

filmpjes staan weer op youtube: http://www.youtube.com/results?search_query=jollyfootsteps&aq=f

28 augustus 2010

Wedstrijd bij HSV de Branderstad

Opnieuw zeer tevreden naar huis wat betreft de rondjes van Kyra. Met het spel nam ze de palen insteek verkeerd( om onverklaarbare redenen) daarna een vloeiend mooi rondje gelopen. Bij het VP hebben we een raakvlak probleem dus 2 fouten maar de tijd was geweldig. 37,26 ruim beneden de spt van 44 sec. Ik geloof niet dat ze ooit zo snel is geweest met een VP. Bij de jumping stonden verleidelijke tunnels en ja als je dan te laat ben met je reactie dan gaat het bijna mis en dat kost tijd. Dus 1 weigering en buiten de tijd binnen.

Met Layla gaat het de laatste wedstrijden niet zo lekker. Ze is heel onzeker waardoor ik weer op het verkeerde moment de verkeerde of geen commando geef enzovoort. Wel gaat de band nu vanzelf goed en het laatste rondje liet ze weer zien dat ze de palen best wel kan. We gaan volgende week weer beter ons best doen.

We hadden bezoek en die hebben leuke foto's van ons gemaakt, de filmpjes staan weer op  http://www.youtube.com/results?search_query=jollyfootsteps&aq=f

            

 

15 augustus 2010        

 B1 wedstrijd Bijou, Bep heeft vandaag met Bijou opnieuw punten gehaald op het VP, nog 4 wedstrijden te gaan en nu maar  duimen dat ze promoveert naar de B2

14 augustus 2010          Wedstrijd bij Gooi- en Eemland

Na de zomerstop weer de eerste wedstrijd en beide honden mochten meedoen. Layla liep weer lekker haar rondjes, helaas een disk op de band. Ze is nog heel onzeker waardoord de palen niet lekker. Jammer want thuis gaan ze perfect. Begint ook lekker over de raakvlakken heen te springen dus hier moet aan gewerkt worden tijdens de trainingen. Kyra liep een supermooie jumping, heel vloeiend. we waren foutloos maar buiten de tijd wat waarschijnlijk te maken heeft met het uitvallen van de elektrische tijdwaarneming waardoor de handtijd werd genoteerd. Deze wijkt vaak wat af. Toch een mooie 7e plek (105 deelnemers) en met een mooie beker naar huis. Met het VP ging Kyra even lekker haar eigen gang toen ze tijdens de palen besloot om alvast naar de tunnel te gaan en daar door wel heel veel tijd verloor. het spel hebben we in race snelheid genomen en dat was een lekkere afsluiting van een heerlijke dag.

filmpjes: http://www.youtube.com/results?search_query=jollyfootsteps&aq=f

              

1 augustus 2010           Wedstrijddag van de NBCC in Geldrop

Layla was net loops geweest en volgens mij is een schijnzwangerschap de reden dat ze echt vreselijk mutserig haar rondjes liep, zelfs een paar sprongen achter elkaar vond ze niks. Ze had een foutloos spel met een vreselijke tijd. Dit was dus niet om over naar huis te schrijven. Kyra ging lekker met de jumping, foutloos en een 2e plek. Ze is wat minder snel dan haar concurenten. Het VP schoot ze de palen uit waardoor het heel veel tijd kostte om deze fout te herstellen + een paar raakvlakfouten. Bijou van Bep won het VP in de B groep, helaas had Bijou een disk op de jumping gelopen waardoor ze niet in aanmerking kwam voor een finaleplaats. Ach volgend jaar gaan we het opnieuw proberen. wel altijd onwijs gezellig met al die beardies en hun baasjes.

filmpjes: http://www.youtube.com/results?search_query=jollyfootsteps&aq=f

3 juli 2010                     Avond-behendigheidswedstrijd KCZIJ in Wijdewormer.

Kyra is weer helemaal hersteld van haar blessure en mocht vanavond haar eerste wedstrijd sinds april weer lopen. Bij de jumping gaf ik een verkeerde aanwijzing waardoor ze het verkeerde tunnelgat nam en een disk liep. Jammer was niet nodig geweest verder een vloeiend rondje met een mooie tijd. Het VP ging bij het begin al mis maar ze had in ieder geval veel plezier en geen problemen meer. Layla was loops en dan mag je helaas nog steeds geen wedstrijden lopen.

29 mei 2010                  Een onwijs gezellige wedstrijddag gehad bij de debutantenwedstrijd van Susan: http://www.para-agility.nl/index.html

Gewoonweg leuk om mee te doen en mee te helpen met de organisatie. De resultaten konden een stuk beter maar het weer was geweldig, dus geen klagen van deze kant. De volgende wedstrijd gaan we gewoon weer met goede moed verder. Nog wat meer oefenen met de palen en band.

24 mei 2010                  Behendigheidswedstrijd bij URV te Utrecht

We hadden er onwijs veel zin in. Mooi weer en leuke parkoers. Helaas was vandaag niet onze dag en liepen we 3 keer een disk. Filmpjes weer te vinden ophttp://s478.photobucket.com/albums/rr147/jollyfootsteps 

Wel werden we opnieuw blij verrast met onverwachte toeschouwers. Jaira kwam samen met haar baasjes op visite om te kijken hoe Layla het deed. Jaira was al eens eerder geweest bij een manegewedstrijd en dat was ze niet vergeten.  Ze wist meteen weer dat dit dat leuke spelletje is wat ze later zelf ook wil gaan doen. Helaas moet ze toch echt nog even wachten tot ze 1 1/2 jaar is, dat zijn nog wel 10 maandjes. In die tussentijd maar goed verder met gehoorzaamheid en wat doggy dance oefeningen. Die Jaira is een echte fawn, lekker gek en super actief.

                              

 

 

 

9 mei 2010                    moederdag wedstrijd bij AKC Waterland te Purmerend

We hadden goede moed want de trainingen afgelopen week gingen echt super, we worden steeds meer een eenheid en ik durf steeds meer op haar te vertrouwen.Het spel ging uitstekend, foutloos en een 8ste plaats. Dat gaf wel wat spanning voor het vast parkoer. deze was niet makkelijk met een aantal instinkers. Helaas dat Layla na de start de tunnel in wilde(die lag toch echt voorbij hindernis 2) dat had ik niet voorzien. De disk was daar en toen ze ook nog van de kattenloop afviel werd het een heel rommelig rondje. Met de jumping goede moed en we hadden extra publiek o.a. Jonah en Declan, dus die mochten we niet teleurstellen. Het ging prima, de palen gingen goed en toen kreeg ik zo'n goed gevoel dat ik zelf tegen een sprong opliep daarbij iets riep van @#$#%$ en Layla daardoor in de war raakte en om de volgende hindernis heen liep. We zijn maar doorgelopen en de rest ging net zo vloeiend als het begin. Dus een heerlijk disk.

 

   We kregen speciaal bezoek van Petra en Cooper, om te kijken hoe moeder Layla haar rondje loopt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor de filmpjes: http://s478.photobucket.com/albums/rr147/jollyfootsteps/Behendigheid%20Layla%2009-05-2010/

 

2 mei 2010                           behendigheidswedstrijd bij KC Kennemerland in Heemstede.

De weersberichten waren superslecht maar we hebben ons weten te motiveren door toch te gaan, uiteindelijk kwam het in de middag met emmers tegelijk uit de lucht zetten en kwamen we aardig doornat thuis. Na een warme douche kunnen we er weer tegen. Bij het spel was de start: sprong - kattenloop, verder naar rechts stond de schutting. Om de een of andere reden wilde Layla na de sprong naar de schutting toe, dus een weigering maar de palen werden helemaal goed ingezet en afgemaakt. Bij het vast parkoer nam ze ook prima de palen insteek en deze gingen opnieuw perfect hierna moesten we nog de band trotseren(deze gaat nog niet vloeiend) en wel hoor deze deed ze ook in n keer goed dus een foutloos vast parkoer met helaas wel wat tijdsoverschrijding. Dus geen U-tje. Bij de jumping gingen de palen opnieuw goed maar had ze 2 weigeringen omdat ze mijn aanwijzingen niet goed begreep.

  

1 mei 2010                           behendigheidswedstrijd bij KC Noordoostpolder te Emmeloord.

 Kyra blijkt een verrekte voorste kruisband te hebben in haar linkerknie, waardoor ze niet lekker springt. Ze moet 2 weken rust houden en dan met fietstraining haar spieren sterk maken. Daarna voorzichtig met de sprongtraining beginnen.

Layla heeft vandaag dus alleen haar wedstrijden gelopen. Bij het spel maakte ze de palen niet af  Bij het vast parkoer was ik zo blij dat ze in 1 keer door de band ging(op het laatste nippertje) dat ik te vroeg het wacht commando bij de schutting waardoor ze over het raakvlak heen sprong ook hier had ze een fout op de palen. Bij de jumping had ze niet 1 fout maar 3 fouten op de palen waardoor we een disk liepen. Wel tevreden naar huis.

                                             

17 april 2010                        behendigheidswedstrijd bij KC Amsterdam.

 Kyra springt niet echt lekker dus laat ik haar volgende week eens nakijken door Ronald Mouwen. Ze begint steeds meer te krabbelen voor de sprongen met name bij de jumping. Wel een foutloze jumping maar buiten de tijd, VP fout op de katteloop maar de schutting ging goed. Het spel was helemaal niks.
Layla haar officiele debuut in de A en wat voor eentje.
Bij de jumping 1 weigering en ze miste het laatste paaltje waarna ze al bijna over de finish was, dus niet teruggeroepen en een tevreden disk gelopen.
Bij het vast parkoer een weigering bij de tunnel omdat ik dacht dat ze die moeilijke insteek niet zou nemen Brick wall (stom stom). gewoon meer vertrouwen hebben in je hond. Een weigering bij de band, hier is ze nog niet erg vast op en loopt hem onderdoor. Verder super trots op mijn griet.
Als einde hadden we het spel, Layla liep ik (opnieuw) in de weg bij ingang tunnel, dus helaas niet foutloos.
Al met al moet ik meer vertrouwen hebben in Layla en dan komt de rest vanzelf. Ze doet in ieder geval geweldige raakvlakken Dancing Dancing

Filmpjes van KC amsterdam: http://s478.photobucket.com/albums/rr147/jollyfootsteps/Amsterdam%2017-03-2010/

Layla

Kyra
 

17 januari 2009                   Wintercompetitie manegewedstrijd Xienixs en Xiealles in Manege Marsua,                                           

Layla haar eerste wedstrijd en we zijn tevreden, Kyra had weer hare eigen Kyra Klier rondjes, maar we hebben onwijze pret gehad. Het Xie-nixs team zag alles bij de estafette en bereikte een 4de plaats.

filmpjes: http://s478.photobucket.com/albums/rr147/jollyfootsteps/17-01-2010%20Band%202/                                             

5 december 2009                 Wintercompetitie manegewedstrijd behendigheid in St oedenrode.

Tja, en dan loop je en geweldige jumping, goed contact met de hond. het liep echt gesmeerd en dan tikt ze even met een    voetje op de breed, breed blijft liggen maar toch een fout. Balen dus, als een stekker. Weer een U-tje de mist door iets onbenulligs. Ze was ruim binnen de tijd, dus dat is positief. Zeker in een manege waar ze altijd trager is. Het vast parkoer had 2 raakvlakfouten zoals verwacht en een weigering voor de muur. Was ook voorspelbaar aangezien die weinig getraind wordt. Verder een leuke dag gehad met veel regen en viezigheid.